Πλαταριά
Η Πλαταριά απέχει 12 χλμ. από τα Σύβοτα. Η Πλαταριά ήταν και είναι ψαρότοπος. Οι μερακλήδες του είδους μπορούν να εμπιστευθούν τις ταβέρνες της Πλαταριάς για καλό ψάρι. Κάθε 6 Αυγούστου γίνεται μεγάλο πανηγύρι για τη σαρδέλα που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις πλήθους επισκεπτών
Πέρδικα
Η Πέρδικα απέχει από τα Σύβοτα 12 χλμ. Βρίσκεται νότια των Συβότων. Είναι πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο. Θάλασσα και πράσινο εναλλάσσονται αρμονικά και δίνουν ένα υπέροχο σύνολο.
Η Πέρδικα είναι το ''ομογάλακτο αδερφάκι'' των Συβότων. Η φύση προίκισε με απαράμιλλη ομορφιά τα δύο αυτά χωριά και το σπουδαιότερο τα ένωσε με την ίδια συνταγή. Πράσινο και γαλάζιο παντού σε μια καταπληκτική αναλογία. Κάθε 2 Μαίου γίνεται το μεγάλο πανηγύρι του Α. Αθανασίου στην Πέρδικα όπου συρρέει πολύς κόσμος από πολλές περιοχές.
Αχέρων
Είναι ο περίφημος ποταμός για τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα νερά του οδηγούν τις ψυχές των ανθρώπων στον Άδη στο βασίλειο του Πλούτωνα. Εκεί, πίστευαν πως ο Χάρων ο βαρκάρης, όπως γράφει ο Λουκιανός, έναντι ενός οβολού, κουβαλούσε τις ψυχές των ανθρώπων που λόγω θανάτου εγκατέλειπαν τη ζωή, με τη βάρκα του στον Κάτω Κόσμο.
Η μικρή σχετικά απόσταση από τα Σύβοτα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες που θα έχουν την τύχη να φιλοξενούνται στις εξοχικές μας κατοικίες να προγραμματίσουν μια επίσκεψη και στον Αχέροντα. Αν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί σε μέρες ζέστης και εμείς το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αυτοί θα αποζημιωθούν από τη δροσιά που σκορπίζει γύρο το ιερό ποτάμι των αρχαίων Ελλήνων αλλά και από τη δροσιά που οι πανύψηλες βελανιδιές και ιδίως τα θεόρατα πλατάνια στις όχθες του, απλόχερα προσφέρουν.
Αν οι επισκέπτες μας είναι λάτρεις του ράφτινγκ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και σ' αυτό τιθασεύοντας με τη βάρκα τους τα ορμητικά νερά του ποταμού. Η συνολική απόσταση μεταξύ Συβότων και Αχέροντα δεν ξεπερνά τα 50χλμ.
Στύγα
Η Στύγα βρίσκεται στις πηγές του Αχέροντα. Πρόκειται για το σημείο του Αχέροντα ποταμού όπου πέφτει από καταρράκτη μέσα σε μια μεγάλη λακκούβα του ποταμού το ''αθάνατο νερό'' σύμφωνα με τις δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων.
Είναι δηλαδή η Στύγα παραπόταμος του ποταμού Αχέροντα και μαζί με τον Πυριφλεγέθοντα προμηθεύουν τον Αχέροντα με τα νερά τους. Η μητέρα του Μυθικού Αχιλλέα Νηρηίδα Θέτις, επειδή γνώριζε, σαν θεά που ήταν, ότι ο γιος της θα πεθάνει στον πόλεμο, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Έτσι, αποφάσισε και βούτηξε το μικρό Αχιλλέα στα αθάνατα νερά της Στύγας. Όμως διέπραξε το λάθος, σύμφωνα πάντοτε με το σχετικό μύθο, να αφήσει άβρεχη την Αχίλλειο πτέρνα. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, στον ένατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, ο Πάρις βοηθούμενος από το θεό Απόλλωνα σαϊτεψε τον Αχιλλέα ακριβώς στην Αχίλλειο πτέρνα στο δεξί του πόδι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Αχιλλέας.
Let's connect